Algarve

Algarve, het terras van Europa, nooit echt koud maar vooral, door de immer verfrissende zachte bries nooit te heet. 300 dagen zon per jaar. De lente begint hier op 1 februari, de zomer op 1 apil en duurt tot half november !

Weersverwachting
Faro

Meer weer in Faro

Algarve heeft niet alleen één van de mooiste kusten van Europa, ook het binnenland ademt een heel bijzondere sfeer van landelijke rust uit. Goudgele uitgestrekte zandstranden afgewisseld met grote schitterende rotspartijen, glooiende landschappen met beboste bergen aan de ene kant en groene golfbanen met pijnbomen domineren de andere kant. Een gastvrije bevolking verwelkomt u in de witte dorpjes en de historische stadjes.

De uitstekende gastronomie zal u er zeker bekoren, kortom, de Algarve moet u gezien hebben!
Faro is een bruisende provinciestad met een prachtig authentiek oud centrum en een moderne stad er omheen
Zowel Sevilla (Sp) en Lissabon zijn binnen ± 2 à 2,5 uur rijden bereikbaar via prachtige autostrades.

In Algarve is er werkelijk voor elk wat wils:

Voor de natuur- en strandliefhebber :

In het oostelijk deel van de Algarve ligt tussen Faro en Tavira een 60 km lange gordel van eilanden en schiereilanden met daarachter een lagune. In 1987 werd het gebied uitgeroepen tot natuurpark de RIA FORMOSA. Het beslaat een oppervlak van ruim 18.000 ha en is van groot belang voor trekvogels. Het is dan ook een internationaal erkend “wetland”. Er liggen hier uitgestrekte ongerepte lange witte stranden zonder bebouwing in de buurt zoals die van Vale do Lobo, Faro Island, Culatra, Barril (naturisten), Tavira Island, Cabanas de Tavira, Cacela-Velha en Manta Rota.

nog meer info over de stranden in Algarve

Voor de Golfliefhebbers :

Golfers bevinden zich hier werkelijk in het “wahallah” van de golfsport met een 40 tal banen in Algarve waaronder de mooiste 3 binnen een half uur rijden liggen. In Algarve is hole 16 van de golfbaan Royal (Vale do Lobo) de meest gefotografeerde van Europa. Van daaruit heeft men een geweldig uitzicht op het witte zandstrand en de blauwe zee van Praia da Falésia, en kan men in de verte zelfs Vilamoura zien liggen. Wij hebben het hier over een par 3, waarbij een slag van 218 meter, over drie kliffen heen, vereist is. Onze huurders ontvangen een uitgebreide map met alle “have to knows” uit de buurt.

Alle info over de Golfbanan in Algarve hier

Voor de watersporters :

Op de mooie brede stranden in de buurt wordt er volop gekite. De jachthaven van Vilamoura ligt op een half uurtje en is de modernste van heel Portugal en is omringd met tientallen restaurantjes en caféetjes allemaal met zicht op de prachtige jachten. Bij de avondzon is het hier heerlijk om een terrasje te doen.

Voor de gastronomen :[wpanchor id=”restaurants”]

Portugal is één groot culinair paradijs. En geen wonder, want welk land bezit zoveel heerlijks zoals Sardinhas grelhadas, gegrilde sardines, Bacalhau, de beroemde klipvis waarvoor wel 365 bereidingswijzen schijnen te bestaan, en natuurlijk de wereldberoemde Cataplana ? Laat zeker niet na om ook de plaatselijke typisch Portugese kleine restaurantjes te bezoeken met overal overheerlijke verse vis. Keuze van de meest eenvoudige restaurantjes waar je nog kan eten vanaf 4 € tot enkele sterrenrestaurant (zoals vila joya). Onze gasten vinden alle gedetailleerde info in een map in het huis.

Extra informatie:

Restaurants rond Santa Barbara de Nexe weergeven op een grotere kaart

Klimaat in Algarve jan feb mar apr mei jun jul aug sep okt nov dec
Temperatuur 14 14 15 17 19 22 24 24 22 20 17 14
Uren zon per dag 6 6 7 8 10 12 12 11 9 7 6 5
Dagen met regen 7 6 7 5 3 1 0 0 1 3 5 7
Zeewater temperatuur 15 15 15 17 18 20 21 22 21 20 18 17